Chodzi oczywiście o zupę cytrynową. Z pewnością wielu z nas nigdy nie słyszało o tej zupie, a to naprawdę bardzo smaczne danie, które coraz częśćiej króluje na polskich stołach. Jedni mówią, że ta zupa to zapomniany, kulinarny skarb.
Z czego składa się zupa cytrynowa?
Co ciekawe, zupa cytrynowa nie jest zupą owocową. Powinno się ją przygotowywać na bulionie drobiowo-warzywnym. Ewentualnie można też skorzystać z dobrej jakości kostki rozołowej. Co ciekawe, do zupy cytrynowej nie trzeba mieć wyszukanych składników. Większość z nich z pewnością macie w domu. Chodzi o: ryż, cytrynę, jajka oraz pietruszkę/kolendrę/szczypiorek do dekoracji. Dokładny przepis znajdziecie TUTAJ.
Zupa za 13 zł, a mięsne drugie danie za 26 zł. W tym lokalu ceny się nie zmieniają, za to menu codziennie
Zupa cytrynowa według Roberta Makłowicza to prosty, ale wyjątkowo smaczny sposób na urozmaicenie codziennego menu. Ten aromatyczny i orzeźwiający przysmak z pewnością przypadnie do gustu zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni polskiej, jak i osobom poszukującym nowych kulinarnych doznań – czytamy na stronie pysznosci.pl.