Jak wiemy, Magda Gessler stawia na jakość produktów i to jest pierwszy błąd, który popełniają Polacy, czyli zły wybór mięsa już podczas samych zakupów. - Kupujemy schab rodzaju męskiego, czyli knura i nie rozklepujemy go, bo nam się nie chce - powiedziała Magda Gessler na łamach magazynu "Viva".
Kolejnym błędem jest złe marynowanie schabu. Z reguły robimy to "na szybko" i nie zwracamy na to kompletnie uwagi. Restauratorka dodała, że najlepiej jest zastosować trik naszych babć, czyli moczyć mięso przez kilka godzin w mleku i cebuli.
"Kuchenne Rewolucje" . Jak radzą sobie popularne restauracje, które "ratowała" Magda Gessler?
Magda Gessler sugeruje, że często popełnianym błędem jest smażenie kotletów schabowych na niedostatecznie rozgrzanym tłuszczu, co prowadzi do rozmoczonej panierki i ociekającego tłuszczu. Zaleca natomiast smażenie ich w mocno rozgrzanym smalcu.