Magda Gessler wskazuje największe błędy Polaków podczas przygotowywania kotleta schabowego

i

Autor: MATEUSZ JAGIELSKI / SE / EAST NEWS / shutterstock.com

kuchnia

Magda Gessler wskazuje największy błędy Polaków podczas robienia kotletów schabowych. Tego powinniśmy się oduczyć

2024-04-25 15:29

Kotlet schabowy od lat jest nieodłącznym daniem na polskich stołach, a zwłaszcza podczas niedzielnego obiadu. Wielu jednak nie do końca wiem, jak ten polski przysmak przyrządzić w odpowiedni sposób. Na pomoc przychodzi Magda Gessler jedna z najpopularniejszych restauratorek, która wskazała kilka, najważniejszy błędów Polaków.

Jak wiemy, Magda Gessler stawia na jakość produktów i to jest pierwszy błąd, który popełniają Polacy, czyli zły wybór mięsa już podczas samych zakupów. - Kupujemy schab rodzaju męskiego, czyli knura i nie rozklepujemy go, bo nam się nie chce - powiedziała Magda Gessler na łamach magazynu "Viva".

Kolejnym błędem jest złe marynowanie schabu. Z reguły robimy to "na szybko" i nie zwracamy na to kompletnie uwagi. Restauratorka dodała, że najlepiej jest zastosować trik naszych babć, czyli moczyć mięso przez kilka godzin w mleku i cebuli. 

"Kuchenne Rewolucje" . Jak radzą sobie popularne restauracje, które "ratowała" Magda Gessler?

Magda Gessler sugeruje, że często popełnianym błędem jest smażenie kotletów schabowych na niedostatecznie rozgrzanym tłuszczu, co prowadzi do rozmoczonej panierki i ociekającego tłuszczu. Zaleca natomiast smażenie ich w mocno rozgrzanym smalcu.

Co się stało z twarzą Magdy Gessler?! Reakcje ludzi wgniatają w fotel
Sonda
Oglądasz programy Magdy Gessler?