Chodzi głównie o ich chrupkość, bo z pewnością na tym nam bardzo zależy. Podanie takich frytek świadczy o tym, że są świeże. Mało kto jednak wie, że są na to specjalne triki. Wystarczy dodać jeden składnik, by przygotować takie w domu, a mogą smakować jak te z popularnych sieci fast foodowych lub nawet lepiej.
Polecany artykuł:
Jak zrobić najlepsze domowe frytki? Koniecznie dodaj ten składnik!
Oczywiście duży udział w doskonałej frytce musi odgrywać sam ziemniak. Musi to być odmiana idealna do smażenia (najlepiej typ C, mączyste). Później już gotowe frytki przed smażeniem należy włożyć do wody, aby pozbyć się nadmiaru skrobi. Do wody można dodać także ocet. Wówczas podtrzymacie jędrność swojego dania.
Z tych warzyw zrobisz pyszne frytki. Tradycyjna przekąska w nowych odsłonach
Prawdziwym "gamechangerem" jest oprószenie ziemniaków w mące ziemniaczanej. To właśnie ten składnik sprawi, że frytki po wyciągnięciu z oleju będą bardziej chrupiące.