Niemniej jednak, żadna sieciówka nie zaspokoi twojego apetytu na frytki tak, jak te przygotowane w domu - po prostu smakują one najlepiej.
Można byłoby przypuszczać, że frytki to proste danie - pokrojone ziemniaki usmażone w oleju. Jednak frytki podawane w restauracjach typu fast food mają inny smak. Dzięki prostemu trikowi możesz przygotować równie smaczne frytki w swoim domu.
Będą one chrupiące jak te z twojej ulubionej sieciówki, a ich przygotowanie jest bardzo tanie i proste. Ten tajny składnik sprawi, że domowe frytki zaczną smakować, jak te z baru szybkiej obsługi!
XI Festiwał Food Trucków w Gorzowie. Zobacz zdjęcia z tego wydarzenia!
Chodzi o mąkę ziemniaczaną. Wystarczy opruszyć pokrojone ziemniaki po wypłukaniu z wody i późniejszym osuszeniu. Mąka ziemniaczana nada temu daniu niesamowitej chrupkości.