Ochrona jedzenia przed zepsuciem może wydawać się uciążliwym obowiązkiem, ale z odrobiną kreatywności można uczynić z tego sztukę. Dbałość o przygotowanie posiłku z pozostałości nie tylko pozwala spojrzeć na zawartość lodówki w zupełnie nowy sposób, ale również może sprawić, że produkty będą prezentować się jeszcze lepiej niż w momencie, gdy były w pełni świeże.
Należy pamiętać, że celem jest ochrona jedzenia przed zepsuciem, a nie próba ratowania go po tym, jak już się zepsuło. W przypadku wątpliwości co do stanu składników, bezpieczniej jest je wyrzucić niż ryzykować podanie ich domownikom.
Tłumy na Święcie chleba, miodu i sera w Gądeczu. Sprawdźcie ceny lookalnych produktów
Przepisy są takie proste, że wręcz banalne. Z nieświeżego chleba można przygotować pieczone ciasto z dodatkami albo zapiekankę z bułki w mleku. Szczegółowe przepisy znajdziecie TUTAJ.