Kiedy Pascal Brodnicki poprowadzi warsztaty kulinarne w Gorzowie?
Niedziela (10.12) pod znakiem pierogów. Lepić będzie je Pascal Brodnicki, popularny telewizyjny kucharz i gorzowscy szefowie kuchni. Dołączyć może każdy, kto wybierze się w niedzielę zwiedzać Arenę Gorzów. Pierwszy raz w Gorzowie odbędą się warsztaty z robienia świątecznych pierogów do A do Z. Będą zatem stolnice, wałki, całość zacznie się od przygotowania ciasta. Będą trzy rodzaje farszu, m.in. z soczewicy, czy wędzonego sera i pieczonej dyni. A wszystko pod okiem Pascala Brodnickiego i Pawła Salomona, znanego gorzowskiego szefa kuchni.
Będą dwie strefy, dwie grupy po 20 osób. Zachęcamy przede wszystkim, żeby przyjść z dziećmi, żeby to było rodzinne lepienie pierogów. Na uczestników czekać będą niespodzianki – mówi Paweł Salomon.
Jakie, to już przekonacie się na miejscu. Warsztaty z lepienia pierogów odbędą się na terenie zimowego miasteczka, które stać będzie obok Areny Gorzów. W niedzielę impreza staruje o 15.