Z okazji 50. rocznicy, McDonald’s UK and Ireland planuje wprowadzić zmiany w swoich burgerach. Nie są to jedynie kosmetyczne poprawki, ale istotne modyfikacje w technologii produkcji najpopularniejszych kanapek.
Burgery wołowe zostaną lepiej wysmażone, aby były serwowane jeszcze cieplejsze. Na grillowanym kotlecie pojawi się cebula, by wzbogacić smak i dodatkowo podkreślić jego kolor. Sałata będzie serwowana prosto z lodówki, aby zachować jej chrupkość, a dodatkowo, w menu, pojawią się nowe bułki typu brioche.
Jesteśmy podekscytowani możliwością wprowadzenia naszych ulepszonych klasycznych burgerów wołowych. Stale wprowadzamy innowacje i udoskonalamy menu i odkryliśmy, że kilka drobnych modyfikacji wpływa na znaczącą różnicę w smaku” - powiedział Gareth Pearson, Chief Restaurant Officer, McDonald's UK and Ireland, cytowany przez „The Mirror”.
Burgery, które ulegną zmianie, to kanapka Big Mac, McRoyal oraz dwa rodzaje cheeseburgerów: podwójny i potrójny. Planowane modyfikacje zostaną wprowadzone na rynku brytyjskim jeszcze w tym miesiącu. Warto zaznaczyć, że zmiany spotkały się z aprobatą klientów w Stanach Zjednoczonych i Australii.