Biała kiełbasa

i

Autor: pixabay.com

wielkanoc 2024

Jak przygotować białą kiełbasę, żeby była soczysta? Ten tajemniczy trik zmienia wszystko!

2024-03-29 10:42

Wkrótce na naszych wielkanocnych stołach pojawi się biała kiełbasa. Jak sprawić, by rozpływała się w ustach? Tajemniczy trik może całkowicie zmienić smak! O co konkretnie chodzi? O tym w poniższym materiale.

Jeśli chodzi o kuchnię, to Wielkanoc kojarzy nam się nie tylko z przygotowaniem jajek na różne sposoby, ale także z białą kiełbasą. Dziś podpowiadamy, jak ją przyrządzić, by była soczysta. Tajemniczy trik należy zastosować przy samym gotowaniu.

Na początek przygotowania białej kiełbasy zalecamy... wyjęcie mleka z lodówki. Wystarczy odlać pół szklanki mleka i dodać je do wody, w której będziemy parzyć mięso. Ten prosty trik sprawi, że kiełbasa będzie smakować wyjątkowo. Warto również wypróbować moczenia kiełbasy w mieszance mleka i wody przez pół godziny przed parzeniem, aby jeszcze bardziej wzmocnić soczystość.

Ugotujesz kiełbasę? Nie wylewaj wody! Dlaczego?

Zazwyczaj gotujemy białą kiełbasę przed podaniem i zwykle wylewamy wodę. Jednakże, okazuje się, że to błąd. Bulion może być bazą dla wielu pysznych potraw kuchennych. Na co należy zwrócić uwagę, aby móc wykorzystać wodę po gotowaniu kiełbasy?

Jak ozdobić pisanki? Domowe sposoby na ozdobienie jajek

Warto zaznaczyć, że do ponownego wykorzystania najlepiej nadaje się wywar uzyskany podczas gotowania surowej białej kiełbasy, ponieważ jest jasny i bardzo aromatyczny. Natomiast wywar z gotowania wędzonej kiełbasy, szczególnie jeśli jest brązowy, najlepiej wylać, ponieważ nie nadaje się do dalszego użytku.

Z​​​​a KOMUNY dostałam KIEŁBASĘ! NAJPIĘKNIEJSZE chwile w życiu Polaków! | Komentery
Sonda
Lubisz jeść białą kiełbasę podczas Wielkanocy?