Francuskie gratin ziemniaczane, espuma z ziemniaka i ziemniak z ogniska z twarogiem. Tym daniem Bistro Karmnik przekonało do siebie gorzowian podczas Nocnego Szlaku Kulinarnego. mieszkańcy oceniali smak potrawy, obsługę i ogólnie atmosferę. Najwyższą notę otrzymał Karmnik. Prezydent Gorzowa przekazał właścicielowi sztandar Królowej Gorzowskiej Gastronomii. Lokal przez najbliższy rok może się szczycić tym tytułem. Cała ekipa Karmnika otrzymała również fartuchy z logo Nocnego Szlaku Kulinarnego.
Cieszę się bardzo, że ludzie docenili kuchnię, którą serwujemy. Staramy się na co dzień, żeby to była kuchnia na najwyższym poziomie. W restauracji nie serwuję rzeczy, których sam bym nie zjadł. Zaskoczyło mnie ile osób się przewinęło w ciągu tych dwóch dni. Ja rozmawiałem ze znajomymi wielu z nich wędrowało po Gorzowie i próbowało tych dań - mówi Łukasz Hajduk, właściciel Bistro Karmnik.
W tym roku odbyła się druga edycja Nocnego Szlaku Kulinarnego. Uczestniczyły w nim 32 lokale gastronomiczne, które sprzedały 10 tys. porcji degustacyjnych. Mieszkańcom wydano 5 tys. kart do głosowania.