W piątkowy wieczór (2.12) każdy kto weźmie udział w wydarzeniu oprócz fantastycznych kulinarnych przeżyć wesprze potrzebujących. Menu trzymane jest w tajemnicy do samej kolacji. Gotować będą znani gorzowscy mistrzowie kuchni m.in Dawid Szkudlarek, Paweł Salamon czy Bartosz Ludniewski. W sumie dziesięciu kucharzy.
- To nas bardzo cieszy, bo to jest dobry znak i sygnał, że ludzie potrafią zmobilizować się dla czynienia dobra. Mają wielkie serca, duże możliwości i wielu przyjaciół, którzy ich w tym wspierają. My nie zajmujemy się organizacją, jesteśmy zaproszonymi gośćmi - opowiada Marek Lewandowski, dyrektor hospicjum.
Podczas kolacji tradycyjnie licytacja fantów, z której dochód trafi do małych pacjentów z domowego hospicjum im. Oskara i Róży, a także do osieroconych dzieci ze świetlicy "Jaskółka". Będą także występy artystyczne i pokaz prac plastycznych dwóch artystek. Kolacja Charytatywna w piątek od godz. 18 w Hotelu Fado.
Polecany artykuł: