Ewa Chodakowska radzi, jak grillować
Chodakowska oczywiście zaczęła od zaleceń dotyczących wybierania chudych mięs, a nie tych tłustych, czyli zamiast przykładowo wyboru karkówki, brać pierś z kurczaka lub ryby. Alternatywą też jest tofu.
Znana trenerka doradziła także, aby unikać zwęglonych części produktów przyrządzonych na grillu.
Nie grilluj mięsa za długo, unikaj zwęglonych kawałków! Ustawiaj ruszt w górnej części grilla, z dala od bezpośredniego kontaktu z węglem i używaj wielorazowych tacek" – doradziła.
Używaj własnych mieszanek przypraw, zamiast gotowych. Sięgaj po zioła jak rozmaryn, oregano, czosnek czy tymianek, które mają działanie antyoksydacyjne i ograniczają powstawanie szkodliwych związków podczas grillowania mięsa – kontynuowała.
Chodakwoska zmierzyła się z falą komentarzy.
Nie wszyscy zgadzają się z Ewą Chodakowską. Internauci doradzili innym, że ani tofu, ani kurczak nie są zdrowymi zamiennikami. ich zdaniem lepiej wybierać wieprzowinę, a najlepiej to wołowinę z krowy ras mięsnych lub baraninę, kozinę i dziczyznę.
Ewa Chodakowska zamieszkała na 50m2. Teraz robi wielką wyprzedaż
Ale przecież jak raz na jakiś czas zjemy karkówkę czy kiełbasę lub kaszankę, to świat się nie zawali, wszystko jest dla ludzi, bez przesady – napisała jedna z osób.