Wybierać można przede z profili takich jak technik żywienia i usług gastronomicznych, technik organizacji turystyki, czy technik hotelarstwa. W szkole branżowej do wyboru jest kucharz i cukiernik.
Jak podkreśla dyrektor szkoły, Paweł Cierach, zainteresowanie jest duże, dlatego otwierane będą nowe oddziały:
Różnica jest taka w tym roku, że otwieramy dwie klasy technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych, dwie klasy hotelarstwa i jedną klasę technika organizacji turystyki. Zazwyczaj było tak, że klasy turystyczne i hotelarskie były po jednej.
Polecany artykuł:
Rekrutacja w gastronomiku, tak jak w pozostałych gorzowskich szkołach ponadpodstawowych potrwa do 21 czerwca, do godziny 15.
W placówce zachęcają do wpisywania na wniosku więcej niż jednej klasy technicznej. Dzięki temu, nawet jeżeli uczeń nie dostanie się do tej wymarzonej, to system może go przypasować do drugiego wyboru.