Ich umiejętności będzie można podziwiać dzisiaj (21.12) o 17. Będzie to stream na żywo na oficjalnym facebooku Gorzowa. Przygotowanie takich ilości jedzenia, nie jest łatwe logistycznie. Mówi Bartosz Wicherek:
Wyobraźcie sobie, że w tym roku wykorzystanych będzie 100 kilogramów kapusty i 40 kg ryby. Z tego robią się ilości bardzo duże. Przygotowanie wszystkich, a jest ich dwanaście potrwa około czterech dni.
Polecany artykuł:
Wśród gotujących dzisiaj będą chociażby Dawid Szkudlarek i Paweł Salamon. Jak podkreślali organizatorzy, nie odmówił im żaden kucharz, z którym się kontaktowali. Co więcej są już inni chętni na pomoc w przyszłym roku.
Paczki do potrzebujących rodzin rozwożone będą w czwartek (23.12). Rozmach rośnie z roku na rok. W poprzednim rodzin było 25, teraz 35. W przyszłym celują aż w dwukrotność.