Na wstępie podkreślamy, żebyście absolutnie nie marnowali jedzenia! To podstawa, ale jeśli znów przesadziliście z ilością jedzenia na święta i macie nadwyżkę sałatki jarzynowej oraz czerstwego chleba, to mamy dla was doskonały przepis. Dzięki niemu wykorzystacie te niezjedzone resztki i stworzycie pyszny obiad.
Gwarantujemy, że nie próbowaliście jeszcze czegoś takiego. Będziecie zaskoczeni, jak wyśmienicie smakuje to połączenie kilku składników, które zwykle trafiałyby do kosza.
Kim jest Katarzyna Bosacka?
Jak zrobić tartę z sałatki jarzynowej z przepisu Katarzyny Bosackiej?
Aby przygotować tartę z sałatki jarzynowej z przepisu Katarzyny Bosackiej, nie potrzebujemy mąki. Spód wykonujemy z kilku kromek czerstwego chleba i jajka. Spód pieczemy, następnie nakładamy na niego pozostałość sałatki, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika. Po 6-7 minutach danie jest gotowe.