Ciąg dalszy problemów Baru Mlecznego "Agata"?
Bar Mleczny "Agata" działa od 1965 roku. To kultowe miejsce na gastronomicznej mapie Gorzowa, o którym słyszał chyba każdy mieszkaniec. Obecnie lokalem zarządza TKKF Stilon. Serwowane są tu domowe obiady, zarówno zupy, jak i drugie dania, a do nich obowiązkowo kompot!
Wydawać by się mogło, że domowe obiady to coś co zawsze się sprzeda, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, w dobie przetworzonej żywności i popularnych fast food'ów. Jednak, jak się okazuje, tak kolorowo wcale nie jest, bo bar już od dłuższego czasu zmaga się ze sporymi problemami, głównie natury finansowej.
To spowodowało, że w 2021 roku do baru zaproszona została Magda Gessler przeprowadzając tam swoje słynne "Kuchenne Rewolucje". Niestety, nawet znana restauratorka nie dała rady postawić lokalu na nogi, bo w marcu tego roku (2023) został on zamknięty. Powód? Problemy z wypłatami dla pracowników, brak funduszy na bieżące opłaty.
Zamknięcie nie było jednak definitywne, bo obecnie bar ponownie działa. Z tym, że z zupełnie inną obsługą.
Polecany artykuł:
Byłe pracownice lokalu odcinają się od niego
W sobotę (27.05) na Facebookowym profilu BAR MLECZNY "AGATA" pojawił się wpis zamieszczony przez panią Magdalenę, w którym informuje, że od trzech tygodni na kuchni w lokalu pracują już całkiem nowe osoby, a wcześniejsza obsługa nie chce mieć z tym miejscem nic wspólnego.
Co więcej, byłe pracownice chcą założyć własny bar, również z domową kuchnią.
Bar Mleczny "Agata" w Kuchennych Rewolucjach
Odcinek z gorzowskim barem mlecznym wyemitowany został wyemitowany w listopadzie 2021 ujawniając spore problemy finansowe i problemy związane z prowadzeniem lokalu.
Niestety, emisji nie doczekała szefowa kuchni, pani Marzenia, która była sercem restauracji i dzięki której dania smakowały tak wyjątkowo.